9.2.2010

Kämmekkäät helppo-ohjeella


Tein eilen uudet kämmekkäät katsellessani Täydellisiä naisia. Tämä on siis todella helppo ja nopea ohje! :) Noita hörhelöitä ei ole pakko tehdä ja näin jälkeen kun ajattelee niin taidan itsekin tehdä vielä toiset ilman tuota pörrölankaa...

 

Luo puikoille 30 silmukkaa (kokeilemalla löydät "oman kokosi", käsiala vaikuttaa niin paljon). Nämä neulotaan siis alhaalta ylös (esim. kuvassa olevissa oranssi pörröosa oli ensimmäisenä puikoilla), neulomissuunta vaikuttaa joustavuuteen. Kudo aina oikein 30 kierrosta ja päättele neulomalla yhteen. Huom! Jätä jokaisen kierroksen ensimmäinen silmukka neulomatta, nostat siis vain silmukan toiselle puikolle. Näin neuleen reunat pysyvät suorina.

Työn päätteleminen neulomalla yhteen: Neulo kaksi silmukkaa yhteen (otat kerralla kaksi silmukkaa puikolle), nosta näistä oikealle puikolle syntynyt silmukka takaisin vasemmalle puikolle. Neulo taas kaksi yhteen, nosta takaisin jne. kunnes olet päätellyt koko rivin. Huomioi, että tarvitset reunaan hieman joustoa, älä siis vedä liian tiukaksi!Valmiin kappaleen yhdistät samalla langalla ja parsinneulalla reunasta, jättäen sopivan peukalon aukon saumaan. Neulalla voit halutessasi pujotella kuvioita valmiiseen kämmekkääseen, kuten minä olen pujotellut tuon yläreunassa olevan oranssin "tikkauksen". Tässä ohjeessa on vain tuo 30 kerrosta, mutta jos haluat esimerkiksi todella pitkät ja peittävät rannekkeet, kudot 60-70 kerrosta.

Ei kommentteja: